Туристы пополнили местный бюджет Шевченковского района почти на 652 000 гривен

08 май, 12:40

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що одним із місцевих податків та зборів, які встановлено Податковим кодексом України є туристичний збір.

Згідно з положеннями статті 268 Податкового кодексу, якою і встановлено порядок адміністрування даного збору, платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради про встановлення туристичного збору, та які отримують послуги з тимчасового проживання із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Тобто, мешканці та гості міста, на території якого діє рішення про встановлення туристичного збору, які проживають у готелях, мотелях та інших закладах готельного типу, або які винаймають  щодобово для проживання квартири чи будинки є платниками туристичного збору.

Разом з тим, слід зазначити, що відповідно до положень статті 268 такий збір утримують та перераховують до бюджету не громадяни безпосередньо, а податкові агенти, які визначені рішенням сільської, селищної або міської ради.

Так, за січень – квітень 2014 року податкові агенти щодо туристичного збору сплатили до місцевого бюджету Шевченківського району міста Києва майже 652 тисячі гривень, що на 131  тисячу гривень більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року.

Разом з тим, нагадуємо, що фізична особа — підприємець, яка надає послуги з тимчасового проживання та виступає як податковий агент, має подавати декларацію з туристичного збору і сплачувати туристичний збір до територіального органу Міндоходів України за місцем реєстрації. Якщо ж така особа надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем свого проживання (реєстрації), то декларування і сплата туристичного збору здійснюються за місцем провадження діяльності.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180258.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua