Выборы в Киевсовет вызывают еще больший интерес, чем выборы мэра столицы

11 май, 08:02

Каденція новообраного мера Києва буде лише 1,5 роки, повноваження досі не визначені законом, отже дієздатність мера Києва повністю залежатиме від  нового депутатського корпусу міської ради.

Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику  Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) «Inside Ukraine», - передає JeyNews.
Тому вибори у Київраду викликають більший інтерес, ніж вибори мера столиці.

Головною несподіванкою цих перегонів , на думку Анатолія Октисюка, старшого аналітика МЦПД, є об’єднання «Самопоміч». Це партія львівського мера Андрія Садового, яка робить основну ставку на розкручене   ім’я лідера та успіх  в розвитку Львова.  Ці аргументи також можуть стати вагомими  для киян.

"УДАР" і «Солідарність» Петра Порошенка йдуть одним списком, що цілком прогнозовано. 

«Батьківщині» та «Свободі» не залишалось нічого іншого, як почати узгоджувати своїх кандидатів по округах. Список Партії регіонів очолить Нестор Шуфрич. У Київраду також намагатимуться потрапити представники «молодої команди» Леоніда Черновецького та очільники великих будівельних компаній.

Оскільки, навіть опоненти головного ударівця  визнають, що Віталій Кличко має всі шанси стати мером Києва,  у разі обрання, йому потрібно буде проявити себе у нетиповій для нього ролі господарника.  А в цій царині досвід А.Садового  та його команди є безперечно більшим.

На переконання А.Октисюка, електоральна «битва за Київ» цілком може розгорнутися між новими обличчями, запит на які у киян високий – УДАРом і «Самопоміччю».

JeyNews


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180335.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua