Экологическая прокуратура на страже богатств Днепра

12 май, 12:03

Дніпровською екологічною прокуратурою створено робочу групу для забезпечення оперативного реагування на факти порушення вимог законодавства щодо охорони та використання надр.

 Діяльність цієї групи, осередки яких створені у 9 регіонах країни та у м. Києві, спрямована на забезпечення додержання вимог законодавства про надрокористування, у тому числі на виявлення фактів незаконного видобування  річкового піску під виглядом днопоглиблювальних робіт із розчищення русла річки Дніпро та гідронамиву на землях водного фонду. Особливо небезпечними такі роботи є в період нерестової заборони, оскільки у цей період через їх проведення знищуються природні нерестовища риби.

 Так, в ході рейдових заходів Київської міжрайонної екологічної прокуратури, проведених спільно з правоохоронними і контролюючими органами, установлено факт використання земснарядів з метою проведення робіт щодо намиву піщано-гравійної суміші в акваторії Канівського водосховища річки Дніпро, поблизу острова Жуків у місті Києві.

 Проведеним оглядом було установлено, що на огородженій земельній ділянці, поблизу якої були пришвартовані земснаряди, знаходились насипи свіжонамитої піщано-гравійної суміші, а також вантажні автомобілі та спеціальна техніка.

За цим фактом 06.05.2014 у Єдиному реєстрі досудових розслідувань було зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого  ч. 1 ст. 239-2 КК України – незаконне заволодіння поверхневим (ґрунтовим) шаром земель водного фонду в особливо великих розмірах. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється міжрайонною екологічною прокуратурою.

Доречно звернути увагу на те, що лише за останні  три тижні Київською міжрайонною екологічною прокуратурою зареєстровано вже 4 кримінальні провадження щодо аналогічних злочинів.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180389.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua