Роль местных органов власти в подготовке выборов Президента

12 май, 17:00

Діяльність органів місцевої влади в основному зосереджена на створенні належних умов для діяльності ДВК та реєстрації виборців. Така діяльність є відносно активною лише в певних регіонах.

 

В Херсонській області  голови районних державних адміністрацій проводять періодичні зустрічі з керівництвом виборчих комісій для встановлення проблем у їхній діяльності. Така зустріч проводилась, зокрема, у м. Скадовську 8 травня 2014 р.

 

В Харківській області 29-30 квітня 2014 р. органи місцевої влади Лозової та інших районів округу провели наради з квартальними головами місцевих громад та через місцеві ЗМІ оприлюднили заяви до виборців про можливість уточнення своїх персональних даних, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців місцевих районних та міських рад. Схожі заходи в кінці квітня та початку травня були проведені і в інших районах цієї області. Наприклад, у Краснограді, Первомайську та Валках тощо.

 

В Чернігівській області 5 травня 2014 р. було проведено закриту нараду з питань забезпечення підготовки та проведення позачергових виборів Президента України під годуванням голови Чернігівської облдержадміністрації.

 

В Київській області в деяких округах місцеві органи влади збирали голів ДВК на наради з питань матеріально-технічного забезпечення ДВК.  Наприклад в м. Бориспіль  члени міськвиконкому закріплені за певними ДВК згідно з розпорядженням міського голови і на початку травня провели наради з головами ДВК.

 

У Львівській області 7 травня 2014 р. було проведено велику нараду в обласній адміністрації за участи її голови  І.Сех, усіх голів ОВК та районних державних адміністрацій. Такі заходи проводились і в низці інших регіонів. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180423.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua