Мобилизированным предпринимателям простят долги перед налоговой

12 май, 17:24

Податковий борг фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку I та II груп, які не здійснювали господарської діяльності на період мобілізації та не одержували дохід, тобто борг, який виник внаслідок обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) – вважатиметься безнадійним податковим боргом, що підлягатиме списанню.

 

Наголошуємо, що контролюючі органи не будуть застосовувати санкції та пеню з єдиного податку за період перебування цієї категорії платників на військовій службі.

 

Дане питання урегульоване Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань оподаткування платників єдиного податку, затвердженою Наказом Міністерства доходів і зборів України № 276 від 06.05.2014.

 

Разом з тим, підприємці повинні будуть надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому має бути зазначено період перебування на зборах.

 

Важливо! Фізичні особи, призвані на військову службу, які отримують грошове забезпечення, зокрема і фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного внеску (при цьому у господарській діяльності не використовують працю найманих осіб), звільняються від сплати ЄСВ (за себе).

 

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180425.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua