Разъяснение норм Налогового кодекса

13 май, 12:02

Днями в ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві відбувся брифінг за участі заступника начальника ДПІ Наталі Іванівни Роговенко з представником газети «Про приватних підприємців та єдиний податок».

 Розпочинаючи брифінг, Наталя Роговенко розповіла про особливості оподаткування податком на нерухомість, якщо житло знаходиться в спільній сумісній власності. «Згідно пп. 265.1.2 Податкового кодексу, якщо об'єкт житлової нерухомості перебуває в спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений у натурі, платником податку є одна з таких осіб — власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом»,- повідомила заступник начальника.

 Заступник начальника ДПІ роз’яснила, що платники податку можуть звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання для проведення звірки даних щодо: розміру загальної площі об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; об'єктів житлової нерухомості, у тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою зі сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

 В ході зустрічі заступник начальника наголосила, що відповідно до пп. 265.7.3 Податкового кодексу, якщо виявлено розбіжності між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання платника податку проводить перерахунок суми податку та надсилає нове податкове повідомлення-рішення. Співвласники житлової нерухомості, що знаходиться в їх спільній сумісній власності, але не поділена в натурі, можуть повідомити орган доходів і зборів про визначеного за їх згодою платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, звернувшись із письмовою заявою за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника житлової нерухомості.

 Наталя Роговенко також звернула увагу на зміни, які введено з 01.04.2014р. відповідно до Закону України від 27.03.2014р. №1166-VІІ, зокрема визначення бази оподаткування на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, як для юридичних, так і фізичних осіб – власників об’єктів житлової нерухомості.

 Завершуючи зустріч, заступник начальника відповіла на питання журналістів та подякувала за увагу та співпрацю.
 
ДПІ у Солом’янському  районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180476.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua