В Киеве поймали матерого грабителя

14 май, 01:32

Працівники Дарницького райуправління столичної міліції затримали 33-річного чоловіка у момент, коли той саме вчиняв крадіжку з загального коридору, де розташовані квартири власників новобудови. На причетність підозрюваного до скоєння майнового злочину вказували вилучені у нього речові докази. Розуміючи, що відпиратися немає сенсу, він вирішив все розповісти.

Затриманим виявився «фаховий» злодій, який крав за допомогою маленької викрутки. За скоєння подібних злочинів чоловік перебував у місцях позбавлення волі вже кілька разів. Маючи за плечима не один рік «тюремних університетів», чоловік зорієнтувався правильно: доказів у міліції цього разу вистачає, тому краще бути відвертим.

Затриманий розповів, що скоював крадіжки шляхом зламу замка вхідних дверей у новобудовах. Хоча зловмисник володів навичками відкривання будь-яких замків, перевагу все ж таки віддавав відчиненим дверям на загальних коридорах.

Свої дії виправдовує тим, що після звільнення з місць позбавлення волі не зміг влаштуватися на роботу. У перервах між крадіжками, мовляв, періодично намагався працевлаштуватись.

«Трофеями» крадія ставали велосипеди, стара комп’ютерна техніка, електроприлади, дитячі візки. Викрадене одразу ж продавалося за безцінь.

Але з огляду на обраний ним шлях у житті, оперативники обґрунтовано вважають, що ареал злодійської діяльності не обмежувався лише одним районом. Тому він перевіряється на причетність до скоєння аналогічних злочинів в інших районах столиці.

Слідчим відділом Дарницького районного управління міліції відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочате кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180518.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua