Как отражать операции по поставке лекарств в налоговой отчетности

14 май, 10:45

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що тимчасово, до внесення змін до форм податкової звітності, в податковій декларації з податку на додану вартість з позначкою 0110 (далі – декларація) та у розшифровці податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) (далі – додаток 5), в яких відображаються операції з постачання/придбання лікарських засобів та медичних виробів, у полі „номер свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість” проставляється цифра „7”. Така цифра проставляється незалежно від того, чи в декларації відображаються виключно операції з постачання лікарських засобів та медичних виробів, чи також відображаються операції з постачання/придбання інших товарів/послуг за іншими ставками податку на додану вартість.

Відтак, операції з постачання лікарських засобів та медичних виробів відображаються в такій декларації в рядку 2.2 „Інші операції, що оподатковуються за нульовою ставкою” розділу І декларації. У колонці А рядка 2.2 розділу І декларації вказуються обсяги постачання лікарських засобів та медичних виробів без урахування податку на додану вартість, у колонці Б цього рядка вказується сума податку на додану вартість, обчислена у розмірі 7 % від значення колонки А.

Якщо протягом звітного періоду було здійснено кілька операцій з постачання товарів одному контрагенту із застосуванням однієї ставки податку до таких операцій, то їх слід підсумувати та внести до одного рядка додатка Д5. У разі якщо платник податку здійснює операції з постачання товарів одному контрагенту із застосуванням ставок податку 7 % та 20 %, то такі операції відображаються в додатку Д5 окремо.

Зазначена інформація міститься в листі Міністерства доходів і зборів від 06.05.2014 року № 10295/7/99-99-19-04-02-17 «Про податок на додану вартість»

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180558.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua