Лекарственные средства и налог на добавленную стоимость

14 май, 10:50

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві інформує, що якщо перша подія операції з постачання лікарських засобів та медичних виробів (або оплата товару або його відвантаження) відбулася до дати запровадження оподаткування таких операцій за ставкою 7 відс. (до 1 квітня 2014 року), то на дату настання другої події (після 1 квітня 2014 року) сума податку не нараховується. При цьому таку операцію необхідно було відобразити в податковій звітності за звітний (податковий) період, на який припадає дата здійснення першої події (до 1 квітня 2014 року).

При проведенні операцій з постачання лікарських засобів та медичних виробів за бюджетні кошти податкові зобов’язання не нараховуватимуться лише у випадку, якщо першою подією була їх оплата, яка відбулася до 1 квітня 2014 року (згідно з пунктом 187.7 статті 187 розділу V Кодексу датою виникнення податкових зобов’язань при здійсненні операцій з постачання за бюджетні кошти є дата оплати). Якщо оплата за поставлені до 01.04.2014 за рахунок бюджетних коштів лікарські засоби та медичні вироби проводиться з 01.04.2014, то на дату оплати нараховується податок на додану вартість за ставкою 7 %.

Якщо при придбанні в одному звітному періоді лікарських засобів та медичних виробів суми податку на додану вартість, сплачені (нараховані) постачальникам таких товарів, не були включені до складу податкового кредиту (придбання здійснювалось для подальшого використання у звільнених від оподаткування податком на додану вартість операціях), то в разі використання таких лікарських засобів та медичних виробів у наступних звітних періодах в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платник податку може включити на підставі бухгалтерської довідки такі суми податку на додану вартість до складу податкового кредиту звітного періоду, протягом якого відбулось використання вказаних товарів в оподатковуваних операціях (пункт 198.5 статті 198 розділу V Кодексу).

Також повідомляємо, що Кабінет Міністрів України постановою від 23 квітня 2014 року № 118 (далі – постанова №118) затвердив Перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають оподаткуванню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків. Постанова №118 набрала чинності 27.04.2014 та діє до 01.07.2014 (пункт 3 постанови № 118).

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180560.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua