Кому не обходимо перечислить налоговые обязательства

14 май, 12:14

Перерахунок пропонується подати не пізніше 30 липня 2014 року.

Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено зміни у Податковий кодекс. Зокрема, у статті 265 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» слова «житлова площа» замінено словами «загальна площа» у відповідному відмінку, в результаті чого змінилася база оподаткування податком.

Нагадуємо, що платники податку – юридичні особи зобов’язані були подати декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за звітний 2014 рік до 20 лютого 2014 року, тобто до дати зміни бази оподаткування, в якій розраховано податкове зобов’язання за 2014 рік з поквартальною розбивкою.

Отже, з метою забезпечення виконання вимог законодавства в частині зміни бази оподаткування, податкові зобов’язання платників податку – юридичних осіб потребують перерахунку з урахуванням загальної площі об’єктів житлової нерухомості, у тому числі їх часток, як бази оподаткування для такого податку з 01 квітня 2014 року.

За І квартал 2014 року перерахунок податкового зобов’язання проводити не потрібно.

За результатами перерахунку пропонується подати не пізніше 30 липня 2014 року (граничного терміну сплати авансових внесків з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за ІІ квартал 2014 року) уточнюючі декларації. При цьому, до уточнюючої декларації платник має право додати доповнення, відповідно до абзацу 2 пункту 46.4 статті 46 Податкового кодексу, в якому зазначити, що податкові зобов’язання збільшуються на виконання вимог статті 265 Податкового кодексу зі змінами, внесеними Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

Відповідне роз’яснення затверджено Наказом Міндоходів від 25.04.14 № 263 « Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180569.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua