Как работают налоговые Киева

14 май, 13:04

Діяльність Центру обслуговування платників (ЦОП) ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві одночасно забезпечує 10 працівників з трьох структурних підрозділів ДПІ.

 

У квітні 2014 року ЦОП відвідало 23 354 платника, тобто щоденно ЦОП обслуговує більше 1 100 платників.

 

Платникам надано 2600 адміністративних послуг, 5931 консультацію, близько 20000 інформаційних послуг.

 

Основний напрямок консультацій – ведення господарської діяльності та оподаткування фізичних осіб-підприємців, ЄСВ – 90% консультацій.

 

Платники найбільше консультуються по наступних питаннях:

- податок на доходи фізичних осіб – 1747 платників (45%)

- сплата єдиного соціального внеску (ЄСВ) – 1 242 платника (32%)

- оподаткування юридичних осіб – 893 платника (23%)

 

Із загальної кількості адміністративних послуг найчастіше платники звертаються за отриманням ідентифікаційних номерів фізичним особам – 770 осіб (30%), довідки, свідоцтва, книги обліку (загалом) – 1830 (70%).

 

У Центрі платники постійно залучаються до електронного анкетування за допомогою розташованої біля місця консультанта-модератора електронної книги, а також письмового анкетування щодо оцінювання якості надання послуг. За квітень 2014 року отримано 65 письмових анкет, в яких платниками надано позитивну оцінку роботи ЦОП. Результати електронного анкетування надходять безпосередньо до ГУ Міндоходів у м.Києві.

 

В залі очікування забезпечено трансляцію актуальної інформації на «швидкоплинному рядку» та TV-моніторах.

 

В ЦОП платникам безкоштовно надаються бланки податкової звітності та заяв на отримання адміністративних послуг, а також безкоштовне ламінування та ксерокопіювання документів.

 

Також, у Центрі платники податків можуть безкоштовно оформити ключ електронного цифрового підпису, який дає змогу звітувати в електронному вигляді не лише до органів доходів і зборів, а й до інших контролюючих органів по всій території України. Такі ключі використовуються для роботи в «Електронному кабінеті платника податків».

 

Для створення сприятливих умов щодо ведення господарської діяльності  керівництвом інспекції вживаються всі необхідні заходи по забезпеченню своєчасності та якості надання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг.

 

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180580.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua