Обустройство пляжных зон на Днепре: что говорит закон

15 май, 11:06

Перед початком пляжного сезону в Україні та безпосередньо в межах річки Дніпро та Дніпровсько - Бузького лиману Чорного моря у засобах масової інформації набуває широкого резонансу та розголосу питання неготовності пляжів до купального сезону.

 Це підтверджується також результатами окремих перевірок, які в минулому та поточному роках проводились у м. Києві, Дніпропетровській, Запорізькій, Черкаській та інших регіонах країни, де протікає річка Дніпро.

Основними причинами невідповідності пляжів вимогам законодавства являються: засмічення водних об’єктів та прибережної захисної смуги побутовими відходами, що створює загрозу не тільки життю і здоров’ю громадян, та й навколишньому природному середовищу; невжиття місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, балансоутримувачами об’єктів благоустрою, органами ДНС та державного санітарного нагляду заходів щодо своєчасного та якісного облаштування пляжів.

З боку окремих приватних осіб та суб’єктів господарювання продовжують мати місце факти обмеження безперешкодного доступу громадян до об’єктів загального водокористування, прибережних захисних смуг (пляжних зон).

У зв’язку з цим Дніпровським екологічним прокурором Галкіним О.Б. дано доручення міжрайонним екологічним прокурорам, в межах своєї юрисдикції, невідкладно провести перевірки з вказаних питань у 9 регіонах держави та в м. Києві.

Як зазначив Олександр Галкін: «Спільним зусиллями ми повинні забезпечити додержання конституційного права громадян України на відпочинок. З метою захисту цього невід’ємного права до недбайливих чиновників будуть негайно вжиті заходи дисциплінарного впливу, а для тих хто зазіхає на власність громади, проводячи злочинні оборудки з коштами виділеними на облаштування рекреаційних зон відпочинку, кримінально-правового характеру».

Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180652.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua