Киевские налоговики активно общаются со школьниками

16 май, 14:54

Напередодні свят, які будуть проводитись в навчальних закладах країни наприкінці травня, податківці відвідали школи Солом’янського району м. Києва.

 

Зокрема, заступник начальника ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів  у м. Києві  Наталя Роговенко відвідала спеціалізовану школу № 115 ім. І Огієнка та спілкувалась з учнями. Випускники 9 класу охоче розповідали про ознайомлення з підручником «Основи податкових знань» протягом навчального року. Податківці зі свого боку підготували питання та проводили тестування на тему «Історія оподаткування. Податки». «Ці знання були пізнавальними як історично, так і на сучасному рівні. Основи податкового законодавства повинен знати кожен свідомий громадянин України,» - такі думки висловлювали учні 9-А класу.

 

Наталя Іванівна також завітала на класну годину учнів 8 класу цієї школи та презентувала їм підручник, з яким вони будуть знайомитись в наступному навчальному році. Молоді люди з цікавістю слухали лекцію очільника податкової. «Підручник «Основи податкових знань» допоможе вам зрозуміти, як правильно будувати відносини з державою, використовувати свої права й виконувати податкові обов'язки. Ознайомить, як правильно заробляти й витрачати гроші,» - з такими словами звернулась заступник начальника до школярів.

 

Вона зосередила увагу на увагу на розділ «Сутність державного бюджету України», що  містить конкретні приклади щодо оподаткування, завдяки чому школярі мають можливість зрозуміти принципи формування головного кошторису країни, допоможе з'ясувати, які податки сплачують члени родини. 

 

            Також пані Наталя розповіла, що цієї суботи, 17 травня, буде відзначатися День Європи в Україні. Вона зауважила, що це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, історично причетної до традицій і цінностей Європи. Свято було встановлено в Україні, враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію згідно з Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339.

 

Наприкінці зустрічі заступник начальника побажала школярам успішного подолання чергового рубежу у шкільному житті – перехід до наступного класу та гарного відпочинку у ці нелегкі часи випробувань для нашої країни.

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180761.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua