Начисление и уплата налога на недвижимое имущество, отличное от земельного участка юридическими лицами

16 май, 15:00

З метою забезпечення виконання Закону №1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», в частині зміни бази оподаткування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податкові зобов'язання платників податку - юридичних осіб потребують перерахунку з урахуванням загальної площі об'єктів житлової нерухомості, у т.ч. їх часток, як бази оподаткування для такого податку з 01 квітня 2014 року.

За І квартал 2014 року перерахунок податкового зобов'язання проводити не потрібно.

 

За результатами перерахунку пропонується подати не пізніше 30 липня 2014 року (граничного терміну сплати авансових внесків з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за II квартал 2014 року) уточнюючі декларації. При цьому, до уточнюючої декларації платник має право додати доповнення, відповідно до абзацу 2 пункту 46.4 статті 46 Податкового кодексу, в якому зазначити, що податкові зобов'язання збільшуються на виконання вимог статті 265 Податкового кодексу зі змінами, внесеними Законом.

 

Таким чином, до затвердження нових форм звітності з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платникам податків-юридичним особам у колонці 3 «Житлова площа об'єкта житлової нерухомості» форми декларації, та колонці 7 «Житлова площа відповідно до документів, що підтверджують право власності (усього)», колонці 9 «Розмір частки/поділу житлової площі, яка знаходиться у спільній частковій, спільній сумісній власності» додатка до такої декларації пропонується вказувати (зазначати) загальну площу об'єкта житлової нерухомості, у т.ч. його частки.

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180765.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua