Киевлянам обещают золотые горы прямо под Киевом

18 май, 03:03

На тлі подій, що відбуваються в Україні у більшості банківських вкладників виникає питання де краще тримати гроші та чи є нерухомість альтернативою депозитам? UBR з’ясовував це питання у експертів ринку.

За словами президента Асоціації спеціалістів з нерухомості Сергія Злидня, вкладати гроші можна не тільки в нерухомість, а й у купівлю землі. Наприклад, в 30 км від Києва є занедбані ділянки, які через через пару років вже можуть бути затребувані, оскільки інфраструктура розвивається.

"У ринку нерухомості є спекулятивні операції, вклав і швидко витягнув, а є операції, як я називаю вкладання в антикваріат, тобто ти вклав кошти і з кожним роком вони стають все дорожче і дорожче. Зона з покинутими селами - це якраз і є той сегмент антикваріату ринку нерухомості. Тут можна вкладати абсолютно невеликі гроші, але головне бути знавцем ринку. Знати що відбувається, які перспективи даної зони, який генплан прийнятий. Якщо людина знає всі ці моменти, то тоді вкладені гроші через років 10-15 можуть принести хорошу перспективу", - говорить Злидень.

Не зовсім згодний з такою думкою керівник комітету з інформаційних технологій та аналітики АСНУ Едуард Бразас. За його словами, такий план вкладу можна назвати не антикваріатом, а грою в лотерею.

"Якщо говорити про інвестиції на ринку нерухомості, то потрібно вкладати в те, що приносить, в тому числі і орендний дохід. Земля і заміська недобудована нерухомість, таким потенціалом не володіє. Варіант інвестиції в землю розрахований для досить великих гравців ринку", - підкреслює Бразас.

Також він додав, якщо в людини є хороші інвестиції в нерухомість, то він може якусь частину грошей вкласти в землю, щоб погратися. Тут потрібно розуміти, що земля доходу не генерує, земля - це витратна частина.

"Запроси покупців на ринку нерухомості зростають, просто купити і продати землю не вийде. Швидше за все, той, хто у вас цю землю буде купувати, буде хотіти в обов'язковому порядку нормально оформлені документи, а це не півкопійки варто, а другий він буде хотіти комунікації, під'їзди, дорогу і ще щось. Якщо продати з вигодою то вам доведеться думати не тільки про саму ділянку, а й про інфраструктуру, яка дуже затратна. Тому для пересічного громадянина, пробувати це немає ніякого сенсу", - резюмує експерт.

dr.ck.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180801.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua