Плательщики выбирают электронную отчетность

19 май, 11:50

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндохїодів у м. Києві нагадує, що відповідно відповідно до пункту 2.1 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів від 09.09.2013 № 454 (далі за текстом  – Порядок), звіт до органів доходів і зборів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік в органах доходів і зборів в один із таких способів:
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством;
- на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
- на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше п’яти.

Звіт, надісланий поштою, не вважається поданим (пункт 2.1 Порядку).

За результатами аналізу щодо форм подання звітності платниками єдиного внеску ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві виявлено позитивну тенденцію до переходу саме на електронну форму звітування.

Так, за підсумками квітня 2014 року прийнято та оброблено 15605 звітів, при цьому 13223 звіти, або 84,74 % були подані платниками податків за допомогою систем електронного звітування.

Очевидно, що платники податків відчули переваги електронного звітування, адже безкоштовні електронні ключі дають змогу робити це без зайвих витрат часу та ресурсів.

Наголошуємо, що вчасно і в повному обсязі сплачений єдиний соціальний внесок – це основа фінансування та виплати пенсій і грошової допомоги громадянам.

ДПІ Шевченківського району  ГУ Міндоходів у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180868.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua