Киевские ГАИшники опять взялись за старое

20 май, 02:03

Київські водії скаржаться: співробітники ДАІ знову взялися за старе - ховаються в кущах і беруть хабарі. Після подій на Майдані даішники їздили з прапорцями, були ввічливі, на деякі незначні порушення закривали очі, а від хабарів відмовлялися категорично. Тепер все повернулося на круги своя. У ДАІ офіційно стверджують, що про хабарі нічого не чули.

Столичний таксист Ігор вже двічі за минулий тиждень давав хабарі співробітникам ДАІ. «Перший раз зупинили ввечері за погано заполонив фару. Я просив, щоб обмежилися усним попередженням, за це віддав 50 гривень. Другий раз зупинили за розворот у недозволеному місці. Заплатив на місці 100 гривень», - каже таксист.

Киянин Андрій в неділю заплатив даішникам 50 гривень. «Заїжджав в місто з Одеської траси і не знизив швидкість, за це покладено штраф понад 200 грн. Мене зупинили і запропонували виписати штраф за те, що не поступився дорогою пішоходу. Це трохи більше 50 грн. Я йому дав, і ми розійшлися без протоколу», - зізнається Олег.

Також водії розповідають, що тепер інспектори сидять в кущах на трасах. «На Столичному шосе, на Обухівській трасі - за кожним поворотом причаїлися даішники. А адже вони повинні просто патрулювати дороги», - обурюється киянин Олег Григорович.

У прес-службі столичного ДАІ говорять, що про факти поборів їм нічого не відомо. А ось самі співробітники ДАІ пояснюють, що колеги масово пишуть рапорти на звільнення. «На зарплату трохи більше 2 тисяч гривень вижити важко. Хай за ці гроші набирають активістів Майдану. У нас кілька років тому вже було скорочення, обіцяли підняти зарплати. Але ніяких змін не відбулося. Тепер кожен десятий звільняється», - зізнався нам співробітник ДАІ. Крім того, за його словами, спочатку дають хабарі, а потім вже їх беруть. «Водій пропонує гроші, щоб йому не виписували протокол, благає, в результаті інспектор ці гроші бере, а потім ще й винуватим виявляється», - обурюється співробітник ДАІ.

Активісти «Автодозора», майже місяць патрулювали дороги разом з ДАІ, кажуть, що не можуть вічно з ними їздити, і згодні: винні в корупції на дорогах у тому числі водії. «Єдиний спосіб вирішити цю проблему - повністю зламати систему, а водіїв не давати хабарі», - каже активіст Олександр Хаджинов.

за мат. Вeсті


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180918.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua