В Киеве на Андреевском спуске снова хотят начать незаконную стройку

20 май, 04:33

Про це повідомив народний депутат України Олександр Бригинець.

За його словами, забудовник обдурив Міністерство культури і таким чином домігся погодження проектної документації з реставрації з пристосуванням пам’ятки архітектури національного значення на Андріївському узвозі, 15 та будівництва майнового комплексу за адресою: Андріївський узвіз, 17.

“Відповідне погодження незаконне з кількох причин. По-перше, документація на підпис була подана недостовірна: вона була розроблена на підставі історико-містобудівного обґрунтування 2003 року, яке втратило чинність. По-друге, свідомо було замовчано пам’яткоохоронний статус території, а саме належність її до території пам’ятки ландшафту і історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долин р. Дніпро» та пам’ятки містобудування національного значення «Замкова гора Андріївський узвіз». По-третє, проектна документація була погоджена без визначення і збереження предмета охорони, а за проектом заплановано зміну будівель” – переконаний Бригинець.

Він пояснив, що в жодному разі не виправдовує чиновників, разом з тим  звернувся до Мінкульту з вимогою ще раз розглянути відповідне питання і відкликати своє погодження, якщо це було зроблено справді помилково.

“Хочу нагадати, що і дії забудовника, який надав брехливі документи, і чиновника, який підписав зазначену документацію, «тягнуть» на тюремне ув’язнення, адже знищення, руйнування або пошкодження пам’яток – об’єктів культурної спадщини – це кримінальна відповідальність за ст. 289 ККУ.  Виходячи із цього, я, Л. Ємець, Д. Андрієвський звернулися до прокурора м. Києва Герасимюка В.М. з проханням перевірити законність дій посадовців щодо погодження зазначеної проектної документації та вжити заходів прокурорського реагування” – резюмував Бригинець.

socportal.info


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180923.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua