Про досмотр товаров и транспортных средств

20 май, 12:16

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві інформує, що огляд товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення, пред'явлених органу доходiв i зборiв (у тому числi для перерахунку та зважування), проводиться в можливо короткий строк пiсля прийняття рiшення про його проведення.

Відтак, відповідно до пункту 2.1 Порядку проведення огляду та переогляду товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 12.12.2012 N 1316, посадова особа, якiй доручено проводити огляд, iнформує власника товарiв, або уповноважену ним особу, або водiя транспортного засобу про проведення операцiй з товарами, транспортними засобами комерцiйного призначення не пiзнiше 10 хвилин з моменту отримання доручення.

Зазначенi дiї вiдбуваються в термiн вiдведений статтею 255 Митного кодексу України, якою передбачено, що митне оформлення завершується протягом чотирьох робочих годин з моменту пред'явлення органу доходiв i зборiв товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення, що пiдлягають митному оформленню.

Таким чином, якщо протягом чотирьох годин з моменту iнформування власника товарiв, або уповноваженої ним особи, або водiя транспортного засобу про проведення огляду зазначенi особи не прибули до мiсця для участi у його проведеннi або пiд час проведення огляду самоусунулись вiд участi в ньому, в таких випадках застосовуються вимоги пункту 6 статтi 338 Митного кодексу України щодо проведення огляду iз залученням понятих.

У випадку, якщо власник товарiв, або уповноважена ним особа, або водiй транспортного засобу не з'явилися у визначений посадовими особами органiв доходiв i зборiв час для продовження проведення огляду товарiв, органами доходiв i зборiв повиннi застосовуватись вимоги пункту 6 статтi 338 Митного кодексу, а саме за умови залучення не менше ніж двох понятих.

 Зокрема, як поняті запрошуються особи, не заінтересовані у результатах огляду (переогляду). Працівники органів доходів і зборів не можуть бути понятими.

Звертаємо увагу, що зазначена інформація міститься в листі Міністерства доходів і зборів від 08.04.2014 року № 8134/7/99-99-24-01-09-17 «Про проведення огляду».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180955.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua