Китай отвернулся от Путина - Канивец

20 май, 19:19

Китай відмовився стати стратегічним покупцем та інвестором російського газу, щоби не підтримувати війну посеред Європи, вважає Олег Канівець, народний депутат і керівник виборчого штабу кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка. Так Канівець прокоментував результати візиту президента Росії Владіміра Путіна в Китай, під час якого не підписано очікуваний контракт на постачання природного газу.

«Газовий контракт, який Путіну сьогодні не вдалося випросити в Пекіні, має великий стратегічний сенс. Росія вторглася в Україну, почала нову «Холодну війну», отже протиставила себе Євросоюзові – головному покупцеві свого газу. ЄС неминуче буде зменшувати закупівлі в «Газпрому». Тож Москва хоче, щоби китайці почали купувати російський газ, інвестувати в його видобуток, і в такий спосіб спонсорувати божевільного кремлівського агресора. В тому числі, терористичні акти на Донбасі. Але, Богу дякувати, китайський уряд не поділяє поглядів Путіна на міжнародні відносини, тероризм і безпеку в Європі», - заявив Олег Канівець.

На його думку, в непідписаному контракті Росія готова була піти на великі поступки Китаю, аби здобути нового стратегічного партнера.

«Наскільки я розумію, росіяни запропонували китайцям вигідні, нерівноправні умови: входження Китаю в капітал російських підприємств, концесії тощо. Фактично йшлося про перетворення Росії на сировинний придаток Китаю. Але Китаю, вочевидь, не потрібний такий агресивний і неадекватний партнер, який розпалює війни й тероризм в Європі», - наголосив Канівець. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/180982.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua