Город потерял более 20 млн. грн. бюджетных средств, - Андрей Ваврыш

21 май, 10:18

Ситуація з кіосками у Києві загострюється - розміщенням МАФів стає все більш неконтрольованим, а столичний бюджет продовжує втрачати кошти. Про це повідомив заступник головного архітектора міста,  кандидат у депутати Київради Андрій Вавриш.

 

«Причиною продовження нинішнього хаосу з кіосками є свідоме рішення міського очільника про призупинення Комплексної схеми, основною метою якої було наведення порядку у Києві: кількість кіосків  мала зменшитися до 6, 5 тис., а розташування мало суворо відповідати вимогам: не менше ніж 20 метрів від виходів з метро, перехресть, зупинок, 50 метрів від муніципальних установ, 100 метрів від шкіл та садочків», - зазначив Андрій Вавриш.

 

Він також наголосив на тому, що створена міським головою робоча група для врегулювання питання дії Комплексної схеми є насправді прикриттям для самого ж очільника.

 

«Очевидно, що міський голова насправді не збирається вирішувати питання з незаконними МАФами. До робочої групи він покликав свого зятя та зятя свого  партійного товариша. Крім того, «врегульовувати» ситуацію запросили «асоціації  підприємців», основним заробітком яких є кришування незаконних кіосків. Про це вони говорять відкрито навіть на своїх сайтах. Однак жодних представників від спільнот мешканців запрошено не було», - зазначив Вавриш.

 

За його словами, через відсутність регулювання діяльності малого бізнесу бюджет міста вже втратив понад 20 млн. грн. Ця сума не враховує витрат з  бюджету на облаштування території біля МАФів, які місто несе через соціальну безвідповідальність кіоскерів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181049.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua