Принципиальная позиция прокурора увеличит поступления в бюджет города Киева

21 май, 12:21

Вищий господарський суд України залишив без задоволення касаційну скаргу одного із приватних підприємств міста Києва та погодився із принциповою позицією Київської міжрайонної екологічної прокуратури щодо обов’язкового внесення змін до договору оренди землі в частині річної плати та встановлення її у розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Як було встановлено, між одним із приватних підприємств та Київською міською радою, укладено договір оренди земельної ділянки строком на 25 років, яка знаходиться на території Парку культури та відпочинку «Гідропарк» у Дніпровському районі м. Києва, розміром понад 1700 кв. м., з нормативною грошовою оцінкою понад 1,7 млн. грн.

Разом з тим, незважаючи на рішення Київської міської ради від 28.02.2013 «Про внесення змін до договорів оренди земельних ділянок у частині приведення розміру орендної плати у відповідність до положення статті 288 Податкового кодексу України», підприємство протягом минулого і поточного років, продовжувало сплачувати плату за користування землею у розмірі 1,5% від її нормативної грошової оцінки.

Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181062.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua