Плательщикам единого налога упрощена регистрация

23 май, 16:11

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що платниками спрощеної системи оподаткування суб’єкти господарювання можуть стати з моменту їх державної реєстрації. Для цього необхідно подати відповідну реєстраційну заяву державному реєстратору разом з реєстраційною карткою. Державний реєстратор передає електронну копію заяви разом з відомостями із картки до відповідного органу Міндоходів.

Зареєструвати платника єдиного податку, або надати письмову вмотивовану відмову, орган Міндоходів повинен протягом 2 робочих днів з дня отримання заяви від особи або від держреєстратора.

Також повідомляємо,що з початку 2014 року свідоцтво платника єдиного податку не видається.  Замість нього зареєстрований платник може за бажанням безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку, який діятиме до внесення змін до Реєстру. Отримання витягів не є обов’язковим, оскільки інформація про зареєстрованих та скасованих платників єдиного податку щоденно поновлюється та оприлюднюється на офіційному порталі Міністерства доходів і зборів України в електронному сервісі «Перевірка свідоцтва платника єдиного податку».

Зазначені нововведення передбачені Законом України від 24.10.2013 року № 657 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників та удосконалення деяких положень».

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181239.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua