В Киеве обнаружен еще один «конвертационный центр»

27 май, 11:31

Завдяки наполегливій праці співробітників оперативного управління ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві припинено діяльність «конвертаційного центру». Організаторами виявились 2 жителі м. Києва, які здійснювали загальне керівництво «конвертаційним центром», займались пошуком клієнтів та розподілом прибутку. До складу «конвертаційного центру» також входили: бухгалтер, робота якого зводилася до ведення бухгалтерського та податкового обліку, фінансових документів та виготовленні документів від фіктивних суб’єктів господарювання; кур’єр, що знімав готівкові кошти в банківських установах та передавав первинні документи клієнтам центру.

Учасники «конвертаційного центру» з метою прикриття незаконної діяльності щодо вчинення фіктивних фінансово-господарських операцій, переведення безготівкових коштів у готівку для СГД реального сектору економіки, штучного завищення собівартості ТМЦ створили, зареєстрували та придбали корпоративні права ряду транзитно-конвертаційних СГД.

 Схема «конвертаційного центру» полягала у наступному: безготівкові кошти СГД реального сектору економіки надходили на рахунки транзитно-конвертаційних СГД у вигляді оплати за ТМЦ (роботи, послуги), після чого дані кошти конвертувались у готівку за винагороду у розмірі 7-9%. Податковий кредит транзитно-конвертаційних СГД формувався від підприємств імпортерів, які мають надлишок податкового кредиту за рахунок реалізації товарів через роздрібну мережу за готівкові кошти.

Таким чином, за попередніми оцінками фахівців загальний обсяг «проконвертованих» коштів протягом 2013-2014 років склав 77,5 млн.грн.

Під час проведення обшуків оперативники вилучили готівкових коштів у національній валюті на суму майже 575 тис.грн та іноземній валюті, зокрема більше 7.7 тис. євро та близько 27 тис. доларів США. Також вилучили чорнову бухгалтерію у паперовому та електронному вигляді, а також чисті бланки з відтисками печаток «фіктивних» фірм.

На сьогодні зібрані матеріали, що свідчать про скоєння злочину передбаченого ч.2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво) та проводяться слідчі дії у відношенні учасників «конвертаційного центру» з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.

 

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181461.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua