Восток требует широкого диалога

27 май, 15:43

Перед новообраним президентом України, який незабаром має набути легітимності, парламентом, урядом, усіма політичними силами, громадянським суспільством стоїть нині найскладніше завдання – зупинити війну на сході. Тільки військовими діями цього не зробиш. Безумовно, озброєні терористи, бойовики, сепаратисти мають бути знешкоджені, але з населенням східних областей треба розпочинати широкомасштабний діалог, адресну роз’яснювальну роботу. Таку думку голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах висловив в ефірі телеканалу ICTV.

«Дуже складною є економічна ситуація на сході. Близько 40 % підприємств не працює, а це означає затримки з зарплатами, відрахуваннями в бюджети. Треба зрозуміти, що якщо до викликів озброєного протистояння додасться масштабне економічне падіння з безробіттям та різким зниженням рівня життя, ситуація значно погіршиться. Ось чому треба збирати власників, менеджерів промислового сходу, які мають вплив на загальні процеси та, перш за все, на трудові колективи, і разом шукати шляхи виходу з кризи, повернення до активної роботи підприємств. Треба знаходити можливості диверсифікації експорту, замовлень на внутрішньому ринку ( промисловий схід є надто залежним від ринків пострадянського простору) тощо. Переконаний, будь-яке послаблення соціально-економічної напруги, додаток впевненості в завтрашньому дні впливатиме на позитивне врегулювання загальної ситуації», – вважає А.Кінах.

Не виконують свого завдання, переконаний народний депутат, й національні круглі столи. Вони виявилися занадто декларативними, на них мало суспільних діячів сходу, поважних та авторитетних серед населення людей – менеджерів, митців, науковців, викладачів, журналістів тощо. Може, саме тому слова щирої підтримки та турботи, запевнення в тому, що держава знає про їх потреби і готова вирішувати їх негайно та разом, до населення сходу не доходять.

«Схід не має опинитися в ізоляції. Нині люди там роздратовані та нікому не довіряють, але вони повинні відчувати, що рідна Україна не залишила їх напризволяще. Промисловці і підприємці, трудівники, інтелігенція сходу потребують, крім іншого, моральної підтримки від держави та її народу. Безумовно, до сепаратистів та терористів потрібні жорсткі заходи, але вони не призведуть до успіху, якщо влада і суспільство не почнуть діалог з людьми, не викличуть в них довіру. Саме так ми можемо війти з вкрай важкої ситуації», – підсумував А.Кінах.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181467.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua