О достижениях в работе управления финансовых расследований ГНИ

28 май, 08:01

Нещодавно на брифінгу, підбиваючи підсумки роботи за чотири місяці виконуючий обов’язки начальника слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів в м. Києві Дмитро Якович Семир’янов зауважив, що зусилля працівників оперативного та слідчого підрозділів дозволяють своєчасно відпрацьовувати такий пріоритетний напрям роботи, як боротьба з ухиленням від оподаткування, з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом та інші.

Так, в січні-квітні 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за матеріалами оперативних співробітників внесено 13 провопорушень, з яких майже 77 % – тяжкі злочини.

Найчастіше це злочини у сфері ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (9 правопорушень), привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (2 правопорушення), також мали місце легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом та службове підроблення (по 1 правопорушенню).

Таким чином, загальна сума відшкодованих збитків за кримінальними провадженнями, які було направлено до суду, склала більше 7,5 млн. грн.

Зустрічались поодинокі випадки правопорушень у сфері новітніх технологій, відшкодовані збитки по яких склали практично 1,5 млн. грн. та при проведенні тендерних державних закупівель, за яким відшкодовано збитків на загальну суму майже 20 млн. грн.

Дмитро Якович також зауважив: «У травні викрито та припинено діяльність «конвертаційного центру», що безпосередньо брав участь у процесі легалізації доходів, також по контрагентах-підприємствах реального сектору економіки виявлених «конвертаційних центрів», було стягнуто більше 7 млн. грн.».

Завдяки злагодженим діям співробітників оперативного відділу з початку року загальна сума відшкодованих збитків по кримінальних провадженнях склала майже 26 млн. грн., викрито 6 фактів незаконних заявок на відшкодування ПДВ на загальну суму близько 160 млн. грн..

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181517.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua