Налоговая напоминает о преимуществах электронной отчетности

30 май, 10:18

Одним із пріоритетних напрямів роботи Міндоходів є формування інноваційної моделі високотехнологічного розвитку країни, тому актуальним питанням на сьогодні є розвиток інфраструктури електронного документообігу, що значно скорочує об'єми паперової бухгалтерської документації, економить час співробітників і витрати підприємств, пов'язані з укладенням договорів, оформленням платіжних документів та їх пересиланням контрагентові.

 

Ведення ділових відносин на сучасному рівні вимагає  використання електронного цифрового підпису, що безмірно прискорює проведення численних комерційних операцій, виключає необхідність додаткового відвідування органів доходів і зборів та інших контролюючих органів, тому що  документи, підписані електронним цифровим підписом, можуть бути передані до місця призначення за лічені секунди.

 

Ключ електронного цифрового підпису дає змогу звітувати або подавати декларації в режимі он-лайн до органів Міндоходів, а також дає можливість експортерам та митним брокерам через мережу Інтернет подавати митні декларації в електронному вигляді.

 

Система надання звітності в електронному вигляді допомагає підвищити ефективність адміністрування податків і зборів, процедура представлення звітності значно спрощується, а паперовий документообіг істотно зменшується.

 

Важливо знати, що процедура отримання послуг електронного цифрового підпису через мережу Інтернет не можлива. Під час процедури реєстрації передбачена особиста присутність заявника (чи його довіреної особи). Детальну інформацію щодо процедури реєстрації можна переглянути на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту: http://www.acskidd.gov.ua/ у рубриці Реєстрація користувачів.

 

Нагадуємо, що ключі електронного цифрового підпису можна безкоштовно отримати у Центрі обслуговування платників  за адресою: пров. Політехнічний¸ 5 А, ЦОП кабінет №7.

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181645.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua