Регистрация компании по адресу массовой регистрации создает много трудностей

30 май, 15:16

На сьогоднішній день реєстрація суб'єктів підприємництва за однією адресою набрала поширеного характеру. Відповідно до законодавства України це явище є неприпустимим, адже здійснюється всупереч діючих норм.

 

Відповідно до ст.63 глави 6 Податкового кодексу України з метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

 

Внесення реєстраційних даних про зареєстрованого суб’єкта господарювання до Єдиного державного реєстру за адресою, за якою платник фактично не перебуває та за якою зареєстровано ще десятки інших завдає додаткових ризиків.

 

Тільки в Солом’янському районі м.Києва таких адрес існує близько двох десятків.

 

У зв’язку з різким ускладенням внутрішньополітичної ситуації, зростанням соціальної напруги в країні значна частина населення за власним бажанням або за необхідністю переїжджає до інших регіонів на проживання  та намагається забезпечити свої родини матеріально. Одним із виходів є реєстрація суб’єктом господарювання та початок нового бізнесу.

 

Органи  Міністерства доходів і зборів застерігають усіх, хто випадково може  скористатись пропозицією отримати юридичну адресу в місцях масової реєстраціїї  від можливої загрози їх бізнес-іміджу та створенню додаткових проблем у здійсненні підприємницької діяльності.

Перелік адрес масової реєстрації  суб'єктів господарювання  розміщено на офіційному

порталі Міністерства доходів і зборів України www minrd gov ua на окремому банері «Адреси масової реєстрації» з визначенням відповідного регіону.

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181677.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua