Преимущества администрирования отчетности по ЕСВ Миндоходов

30 май, 15:22

З  жовтня минулого року Міністерство доходів і зборів України розпочало адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

            У найкоротші терміни було впорядковано нормативні документи у відповідність до чинного законодавства, оперативно було завершено всі технічні роботи, удосконалено існуючі процедури адміністрування, для платників податків розширено можливості електронного звітування. Процедура передання функцій адміністрування єдиного внеску до органів Міндоходів пройшла без жодних незручностей для платників та ніяким чином не відобразилось на сумі надходжень.

            У зв’язку зі зміною адміністратора бізнес отримав полегшення процесу взяття на облік платників, адже відтепер облікування платників податків та єдиного внеску здійснюється в одному органі за принципом єдності реєстраційних процедур.

            За рахунок того, що в Міністерстві знаходиться загальна база платників, стало можливим проводити співставлення даних податкових декларацій та звітностей з ЄСВ, кількості поданих звітних документів.

            Для більш зручного обслуговування платників Міністерством започатковано автоматичне щоквартальне нарахування сум єдиного внеску фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування.

            Передання функції адміністрування єдиного соціального внеску в органи Міністерства доходів і зборів України стало позитивним нововведенням у напрямі спрощення податкового адміністрування, що посприяло скороченню часу платників на підготовку та подання відповідної звітності, а також зменшення кількості перевірок.

            Для забезпечення комфорту обслуговування платників Міністерством започатковано електронне звітування з єдиного внеску. Для такого дистанційного звітування платникам достатньо лише отримати безкоштовний цифровий підпис та завантажити відповідне програмне забезпечення, яке забезпечить пересилку всього пакета звітів на одну електронну адресу.

            За кваліфікованою допомогою з приводу будь-яких проблемних питань щодо нарахування та сплати єдиного внеску громадяни можуть звернутися до Центрів обслуговування платників територіальних податкових інспекцій. Також там їх забезпечать бланками звітності та нададуть допомогу по їх заповненню.

            Своєчасна сплата єдиного соціального внеску є джерелом фінансування та виплати пенсій і грошової допомоги громадянам.

            Слід зауважити, що для зручності платників на офіційному порталі Міндоходів України www.minrd.gov.ua створено окремий блок «ЄСВ» з підбіркою всіх необхідних матеріалів. Отримати консультацію по телефону також без зайвих труднощів можна за телефоном Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів України або в Центрах обслуговування платників територіальних органів Міндоходів.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181680.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua