Под Киевом на ж/д переезде произошла кровавая авария

31 май, 00:02

Смерть на переїзді. Троє людей загинули, четверо - в лікарні через аварію, яка сталася на регульованому залізничному перетині в Білій Церкві. Приблизно о другій ночі водій Мерседеса Віто знехтував усіма попереджувальними сигналами, об'їхав шлагбаума... й не проскочив перед вантажним потягом.

Самовпевненість і бажання якнайшвидше проскочити залізничний переїзд - через це загинули троє людей. Кривава аварія сталася ось тут, на колії. Попри закритий шлагбаум і попереджувальні звукові сигнали шофер мікроавтобуса вирішив заощадити час і рвонув на рейки.

Ольга Хуторна, чергова на переїзді:

- Коли я повернула голову- машина вже їхала на такій скорості, я підняла руки й почала кричати: Куди-куди, зупинися! Але вони не зреагували й сталося зіткнення!

Олег Шабатін, дорожній майстер:

- Шлагбаум був зачинений, звукова і світова сигналізація все працювали, він виїхав, порушив правила і попав.

Потяг наче папір пошматував Мерседеса. Гальмувати було запізно.

- Поїзд на великій скорості й був дуже близько до переїзду, вони не вспіли проскочити.

У салоні таксі їхали восьмеро людей. Товариство поверталося після гучного святкування. Двоє людей загинуло, одна - померла в лікарні. Чотирьох травмованих довелося ушпиталити. Нині їхньому життю нічого не загрожує. Водій-порушник - вижив. Та спілкуватися з журналістами відмовився.

- Стан хворого стабільний, в свідомості, адекватний, зараз доходить дообстеження.

Прокуратура області розпочала кримінальне провадження. І з'ясовує деталі аварії.

Ганна Кіщак, керівник відділу прокуратури Київської області:

- На даний час водію вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 статті 286 ККУ - порушення безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі, згідно статті винуватцю загрожує від 5 до 10 років з позбавленням права керувати строком до 3 років.

На місце аварії зранку близькі та знайомі загиблих несуть квіти. Говорити про нічне лихо люди не можуть.

Переїзд для автівок поки не працює. Правоохоронці запевняють: одразу після проведення експертиз рух на цій ділянці поновлять.

Павло Прядко, Олександр Храпач, Денис Голиков

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181722.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua