Столичное транспортное предприятие щедро «напутало» в налогах

02 июн, 11:54

За порушення законодавства було змушене сплатити до бюджету понад 100 тисяч гривень  

 

Фахівці столичного управління Міндоходів при перевірці транспортного підприємства «У» встановили, що серед виплат одному з працівників значиться компенсація витрат за послуги іноземного оператора стільникового зв’язку, тобто роумінгу, в сумі майже 62 тисячі гривень. Проте, з’ясувалось, що жодного зв’язку наявного роумінгу з діяльністю підприємства немає, адже відповідно до авансових звітів та реєстру наказів підприємства зазначений працівник у відрядженні не перебував.

 

Також порушення законодавства виявились й в оподаткуванні виплат працівникам за оренду квартир. Ставку податку було занижено з 17 %, як того вимагає норма Податкового кодексу України у разі перевищення десятикратного розміру мінімальної заробітної плати загальної суми отриманих платником податку доходів, до 15 %.

 

Плутанину було знайдено й при купівлі квартири для потреб підприємства. Виявилось, що купуючи у фізичної особи нерухомість транспортна компанія не сплатила податок на доходи фізичних осіб.

 

Загалом, за результатами перевірки підприємству «У» були донараховані майже 85 тисяч гривень податку на доходи та понад 21 тисячу гривень фінансових санкцій, які були сплачені до бюджету в повній мірі. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181814.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua