Для возмещения НДС путем оформления облигаций внутреннего государственного займа необходимо подать заявление

03 июн, 12:58

Документ подається до органу доходів і зборів за місцем реєстрації платника.

 

Форма заяви затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року «Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість».

На підставі вищезазначених заяв будуть складені реєстри проведеної інвентаризації платників ПДВ, у яких наявні відповідні суми податку.

Відповідно до Постанови номінальна вартість облігацій становитиме 1000 грн., а строк обігу 5 років. Ставка дохідності по цих цінних паперах встановлюється на рівні облікової ставки Національного банку України.

У разі коли сума податку, що підлягає відшкодуванню, не кратна 1000 гривень, платнику оформлюється максимальна кількість облігацій на суму, кратну їх номінальній вартості, а залишок підлягає відшкодуванню з державного бюджету в порядку, визначеному законодавством.

Обсяг випуску облігацій визначатиметься Мінфіном у межах граничного обсягу, визначеного Кабінетом Міністрів відповідно до реєстрів проведеної інвентаризації платників.

Для погашення облігацій кожні шість місяців протягом строку їх обігу будуть проводитися виплати із погашення основної суми боргу в розмірі 10% їх номінальної вартості та доходу за цими облігаціями.

 

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181923.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua