Законопроект о моратории на отчуждение залогового имущества требует разъяснений Нацбанка и Верховного суда

03 июн, 19:33

«Ми повинні чітко розуміти на який період і на які правовідносини вводиться мораторій на відчуження заставного майна, аби судова практика у цьому питання була зрозуміла та доступною для усіх без винятку», - про це під час свого виступу в парламенті сказав лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук обговорюючи проект Закону «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті».

 

«Я вважаю, що Національний банк України та Верховний суд України повинен дати відповідні роз’яснення, аби цей закон був справді працюючий», - наголосив народний депутат.

 

«Сьогодні парламент не встиг розглянути законопроект за моїм авторством, який передбачає для боржників, котрі не можуть виконувати свої кредитні зобов’язання, процедуру банкротства фізичної особи (р.№ 1145 від 21 грудня 2012 року). Його розгляд перенесено на четвер», - повідомив Микола Катеринчук.

 

«Таке банкрутство має на меті одночасно забезпечити інтереси боржника шляхом звільнення від боргів та зменшення ризиків кредиторів через спрощення процедури їх стягнення. І я маю надію, що парламент підтримає таку ініціативу, оскільки така практика є поширеною в світі і Україна фактично є винятком у цьому відношенні», - додав лідер Європейської партії.

 

Прес-служба Європейської партії України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181936.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua