Впечатляющие убытки от пожара в Киеве

04 июн, 08:03

Експертна група, створена генеральним директором Національної телекомпанії України Зурабом Аласанією, завершила роботу з оцінки збитків від пожежі в основному колекторі зв'язку. За результатами їхньої роботи було встановлено, що загальна сума збитків НТКУ становила 6,4 млн. гривень.

"В результаті пожежі постраждала значна кількість обладнання, що забезпечує сигнал. Сьогодні НТКУ функціонує на тимчасовій системі передачі сигналу, яка не надійна. Крім того, через пожежу постраждали не тільки оптоволоконні системи, але відключилися системи та енергопостачання телецентру. Для того щоб забезпечити нормальне безперебійне функціонування телекомпанії, проводилися підключення до генераторів Київенерго. Внаслідок таких аварійних підключень постраждала ще частина обладнання", – заявив технічний директор НТКУ Юрій Бойчук.

Для забезпечення надійного сигналу і безперебійного мовлення Першого Національного, Першого Т2, Першого Ukraine і україномовної версії Euronews частину обладнання в основному колекторі зв'язку необхідно відремонтувати, частину – замінити на нове. Однак телекомпанія не може самостійно покрити витрати на обладнання та супровідні роботи.

"Оскільки бюджет Національної телекомпанії України цього року на 130 мільйонів гривень менше, ніж минулого, телекомпанія не має можливості відремонтувати постраждале внаслідок пожежі обладнання і закупити нове, щоб забезпечити надійну передачу сигналу. У зв'язку з цим НТКУ звернулася з листами до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Парубія і голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка з проханням посприяти у вирішенні цієї проблеми", – повідомила заступник генерального директора НТКУ з економічних питань Ганна Бичок.

Нагадаємо, що 9 травня о 4:37 в м. Києві по вул. Мельникова, 48 на відкритій території в основному колекторі зв'язку, де розміщені всі комунікації, необхідні для передачі сигналу, сталося загоряння. Внаслідок цього в цей день тимчасово було припинено мовлення телеканалів Перший Національний, Перший Т2, Перший Ukraine і україномовної версії Euronews.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/181951.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua