Мэр Полтавы игнорирует требования общины отчитываться

04 июн, 12:57

У неділю полтавці підтримали ініціативу мешканців сходу та заходу країни — отримати звіт від влади за 100 днів роботи. Попри грози, городяни громадою зібрались на площі міста та схвалилиідеюналагодити діалог між владою та суспільством.

В такий спосіб Полтава долучились до всеукраїнської кампанії"Громадяни вимагають звіту уряду!", організованої  Громадським сектором Євромайдану зі збору запитань до влади та передали свої запитання до очільників країни.

Питання прозорої діяльності, звітності уряду перед громадою звучить для полтавців особливо гостро, оскільки вже понад 4 роки вони безрезультатно вимагають звіту від міського голови – Олександра Мамая. Всі вимоги городян публічно відзвітувати громаді, мер ігнорує, хоча за словами прокурора області 80% скарг полтавців – скарги на міського голову!

Олеся Торська, кореспондент полтавського видання розповідає: «Звітність влади перед громадою – це форма контролю, яку потрібно всіляко розвивати. Полтавці доволі стримані— навіть спостерігаючи за порушеннями, вони ніяковіють від думки, що можнаобуритися вголос. У Полтаві є "особливо важкий випадок" – це міський голова, що не зважає навіть на публічний осуд. У багатої аграрної області багато спокус, тому для Полтави звіт влади перед громадою – це особливо актуально. Тільки постійний контроль, в ідеалі – активістами фахівцями зможе якось змінити ганебну систему зловживань і корупції».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182005.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua