Как получить сертификат «EUR.1» на таможне

04 июн, 16:04

З 1 червня 2014 року всі митниці Міндоходів здійснюють видачу сертифікатів на товари українського походження, що експортуються до держав Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), до складу якої входять Швейцарія, Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн.

 

            Передача повноважень з видачі сертифікатів за формою «EUR.1» перейшла від торгово-промислових палат митницям у зв‘язку з закінченням 31 травня 2014 року дворічного перехідного періоду, передбаченого пунктом 1 статті 18 Правил до Угоди про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ, ратифікованої Законом України від 7 грудня 2011 року № 4091-VI.      Для отримання сертифікату в Київській міжрегіональній митниці Міндоходів експортер або його уповноважена особа (експортер) повинен письмово звернутись на ім’я керівника митниці Міндоходів для отримання бланку сертифікату для експорту.

 

            Отримавши бланк сертифікату, експортер повинен надати митниці Міндоходів наступні документи:

·        заяву, що містить декларацію експортера для видачі сертифіката  за визначеною формою;

·        заповнений відповідно до вимог бланк сертифіката (оригінал сертифіката, дві паперові копії сертифіката);

·        документи, що підтверджують походження товарів до держав ЄАВТ.

 

            Документи подаються на ім’я начальника Київської міжрегіональної митниці Міндоходів за адресою: 03680, м. Київ, бульвар Івана Лепсе 8-а.

 

            Додаткову інформацію можна отримати за тел. 453-00-15 в робочий час.

 

            Сертифікат видається протягом трьох робочих днів з дня, наступного після реєстрації заяви у митниці та діє протягом 4-х місяців з дати його видачі.

 

Звертаємо увагу, що митниці Міндоходів здійснюють видачу сертифікатів тільки до ЄАВТ, видачу ж сертифікатів для застосування автономних торговельних  преференцій Євросоюзу для українських  товарів здійснюють торгово-промислові палати в Україні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182020.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua