Отчитываетесь Раде – отчитываетесь обществу

05 июн, 14:28

6 червня о 9:30 біля стін Верховної Ради України, вул. Грушевського, 5, відбудеться акція «Звітуєте Раді — звітуйте громаді!» В цей день міністри прийдуть до ВРУ аби перед депутатами відзвітувати за результатами своєї діяльності. В свою чергу, активісти запрошують очільників міністерств також відзвітувати перед народом України за 100 днів роботи уряду.  Громадяни вимагають, аби очільники усіх міністерств прийшли 8 червня на Майдан, на всеукраїнське віче, та дали відповідь українцям на їх запитання.

Учасники акції символічно передадуть усім міністрам запрошення-сувеніри писані на склі. Цим активісти акцентують на налагодженні прозорого діалогу між владою та суспільством.

«Ми хочемо досягти того, щоб робота міністерств стала абсолютно прозорою та зрозумілою людям. На жаль, навіть після зміни влади реальна взаємодія з громадськістю відбувається лише за ініціативи декількох міністрів, і не є поширеним явищем. Ми переконані, що уряд має подати приклад публічного звітування для решти держслужбовців» – прокоментувала активіст Громадського сектора Євромайдану Катерина Ніколаєнко.

Нагадаємо, що з 1 червня по всій Україні відбулись віча та громадські акції з метою налагодити діалог між владою та громадою і сформувати прозорість дій влади. В рамках віче відбулась всеукраїнська кампанія «Громадяни вимагають звіту уряду!» зі збору запитань до урядовців. Українці мали змогу прийти на віче та залишити свої запитання до влади.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182109.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua