Как в Киеве разводят соискателей

05 июн, 23:04

При пошуку літніх вакансій ми зіткнулися з таким ось явищем: дзвонячи по номеру, вказаному у вакансії, автовідповідач, представившись "відділом кадрів компанії" (якій компанії - не сказано) просить з приводу працевлаштування передзвонити на номер, який розпочинається з коду 090.

Головна небезпека в тому, що це номер платної лінії з тарифікацією близько 12 гривен за хвилину. Чи треба говорити, що ніяких працедавців по той бік дроту немає.

Цікаво, що дізнаватися інформацію по вакансії просять із стаціонарних телефонів. Розрахунок простий: абсолютна більшість клієнтів мобільного зв'язку в країні користуються передоплаченим тарифом, тобто немає грошей - немає розмови. Як тільки на рахунку закінчуються засоби - відбувається автоматичне роз'єднання. А із стаціонарного номера можна говорити скільки завгодно, рахунок прийде тільки в кінці місяця.

Хто потрапляє в "групу ризику"

Подібна "пастка" виявлена нами на вакансіях, які виглядають привабливо для студентів, - це короткострокові або тимчасові роботи. Приміром, з таким "сюрпризом" виявилася пропозиція про роботу на літо (шукали музиканта або звукорежисера на літо, дитячого аніматора в табір під Києвом, ще декілька вакансій.

Як не попастися аферистам

По-перше, не дзвоніть на номери з незрозумілими кодами, обов'язково подивіться в інтернеті, що це за оператор.

По-друге, треба запам'ятати дуже важливу річ: якщо працедавець зацікавлений у ваших послугах - він сам вам передзвонить. Це на той випадок, якщо вам після відправки резюме прийшов лист не мейл з проханням подзвонити на номер з кодом 090 для призначення співбесіди, такий варіант теж практикується.

Також вас повинен насторожити підпис під вакансією: "резюме не розглядаються, тільки телефонні дзвінки".

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182117.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua