В Киеве поймали скрупулезного грабителя со стажем

06 июн, 04:33

Менше ніж за годину правоохоронці затримали квартирного злодія з викраденими речами. Той до скоєння злочину готувався кілька днів і, як йому здавалося, прорахував все до найменших дрібниць.

50-річний чоловік неодноразово відбував покарання за майнові злочини. Повернувшись з місць позбавлення волі, відразу взявся за старе.

Затриманий зізнався, що вже кілька десятків років «працює» за однією і тією ж схемою. Заходить до багатоповерхівки і тиняється поверхами. Звертає увагу на  вхідні двері квартир з недорогими замками. Але вдиратись в чуже помешкання  не поспішає. Йому потрібні гарантії, що в квартирі є цінні речі. Тому спочатку він лише спостерігає.

Достаток потенційних жертв зловмисник оцінював за наявністю автомобіля, кондиціонера в квартирі. Параллельно  вивчав розпорядок дня потерпілих. А потім серед білого дня, шляхом підбору ключа, проникав  до чужого помешкання та виносив все, що представляє цінність: ноутбуки, фотоапарати, побутову техніку, золоті прикраси, гроші, шуби.

Однак прорахувати всі деталі лиходій все ж не зміг. Один із господарів облюбованої злодієм квартири повернувся додому через одразу після візиту незваного гостя. Чоловік  негайно викликав правоохоронців.

Відпрацьовуючи прилеглу до місця вчинення злочину територію, інспектори патрульної служби міліції відразу запримітили на вулиці чоловіка з величезною сумкою. Вони вирішили перевірити дану особу. Сумніви відразу відпали, коли перехожий, побачивши міліціонерів, кинувся навтьоки.

Слідчим відділом Дніпровського районного управління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Затриманому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років. Вже доведена його причетність до скоєння більше десятка аналогічних злочинів.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182131.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua