Заработная плата в «конвертах» - временное благо

06 июн, 14:15

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ставить питання легалізації заробітної плати одним з позачергових завдань.

Заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» - це тимчасове благо. Про майбутні наслідки таких трудових відносин ні працедавці, ні наймані працівники не замислюються.

Головна небезпека «тіньової» зарплати, як і «тіньової» зайнятості, полягає не лише у тому, що бюджет недоотримує кошти. Громадяни, які погоджуються на отримання «тіньових» прибутків, позбавляють себе соціальної захищеності. Працівник, який отримує зарплату неофіційно, повністю беззахисний перед роботодавцем. Адже домовленість про її розмір жодним чином не зафіксовано, і роботодавець сплачує зарплату в сумі, яка влаштовує саме роботодавця та в терміни на власний розсуд.

Змусити роботодавців чесно платити найманим працівникам зароблені гривні зможуть лише самі працівники не погоджуючись на фіктивні відносини. Цей метод на сьогодні є найдієвішим у боротьбі із зарплатами в «конвертах». Перш за все самі громадяни повинні бути зацікавлені в тому, щоб працювати офіційно.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві проводячи зустрічі з представниками різноманітних бізнесових кіл намагаються достукатись до свідомості та переконати працедавців, що заробляючи прибутки собі, вони також повинні дбати про соціальну захищеність своїх найманих працівників, адже кожен може опинитись на місці найманого працівника.

Нагадаємо, що на першому поверсі в Центрі обслуговування платників ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві  для фіксування фактів сплати заробітної плати в «конвертах» існує скринька,  в якій кожен відвідувач може залишити повідомлення про злісне ухилення від оподаткування про своїх роботодавців, або про факт порушення повідомити зателефонувавши за номером 520-05-90.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182200.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua