Особые «Солнечные дети» нуждаются в семейной заботе

06 июн, 14:15

Податківці Солом’янського району м. Києва відвідали школу-інтернат та залишили їм часточку свого серця.

1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей. Напередодні цього свята у всіх загальноосвітніх закладах України пролунали «останні дзвоники». Тож для дітей настали довгоочікувані літні канікули, а у одинадцятокласників нове – доросле життя.

Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української юні, забезпечити їй належний рівень виховання і дотримання прав дитинства. Але не всім дітям поталанило мати щасливе і безтурботне дитинство.

30 травня 2014 року напередодні Міжнародного дня захисту дітей до школи-інтернату № 2, де навчаються діти з вадами розумового розвитку з усіх районів м. Києва, завітали в. о. начальника ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Ольга Мирончук та начальник інформаційно-комунікаційного відділу Тетяна Деніскіна.

Примітно, що цього дня у школі проходило Свято останнього дзвоника. Випускники вирушали у доросле життя та прощались зі своїм дитинством, друзями, вчителями та вихователями. Атмосфера свята була дуже хвилюючою, у багатьох присутніх бриніли на очах сльози. Відчувалось, що для таких дітей Останній дзвоник – це не формальність, а справді свято. В таких школах вчителі – це друга родина, втрата якої – це втрата частини серця, як для учнів, так і для вихователів-вчителів.

Ольга Борисівна від імені усіх працівників податкової інспекції передала вітання та смачні подарунки юним вихованцям школи.

«Ви вирушаєте зі школи в бурхливе, неоднозначне, але таке цікаве життя. Його не пройти без радості перемог та гіркоти поразок. І тому дуже важливо, щоб поруч були вірні друзі, не полишав оптимізм і впевненість у власних силах», - такими словами пані Ольга привітала випускників  та інших дітей школи-інтернату.

Податківці відвідали етнографічний музей, в якому дітками відновлені старовинні українські предмети побуту.

 «Я дуже зворушена і вдячна, що маю можливість в такий день відвідати саме таких дітей, які тебе чекають і зустрічають з посмішками. Хочу усім дітям побажати пізнавати життя, отримувати цікаві знання та вміння, творчо мислити, розвивати свої здібності, щоб стати гідними громадянами нашої країни. Зичу вам міцного здоров’я, щастя і наснаги. Нехай здійсняться всі мрії та задуми дітей нашого міста!», - наголосила в. о. начальника інспекції.

В цій школі-інтернаті діти отримують ще й навички майбутньої професії – це вишивання, квітникарство, взуттярство та інше. Не кожен вчитель може працювати з такими дітьми.

«Ці діти випромінюють сонце і тому їх називають «сонячні діти», адже усмішки, сльози радості та смутку, емоції вони висловлюють набагато емоційніше, ніж звичайні діти. Ми намагаємось бути для них продовженням родини, піклуємось як за рідних дітей» - розповідала гостям директор школи-інтернату Тетяна Борисівна Школьная.

Турбота про цих дітей вкрай важлива навіть після закінчення школи, адже вони неспроможні прокласти собі самостійно стежину. Їх треба підтримувати та дбати про них все життя.

«Сонячні діти» потребують багато сонця і дорослі намагаються давати їм це сповна. До цього долучились і податківці, відчувши любов цих дітей до життя та залишивши їм трошки свята.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182201.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua