Что делать с товаром, возвращенным поставщику

06 июн, 14:31

Чи включаються до об’єкту оподаткування збором на розвиток ВСХ обсяги товару, які повернені постачальнику (повернення товару  відбулось в іншому періоді)?

Відповідь:
Обсяги товару, які не були реалізовані в торговельній мережі та мережі громадського харчування і були повернуті постачальнику, не включаються до об’єкта оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

Повна:

Пунктом 16 р.ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства (далі – ВСХ) є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.

Об’єктом оподаткування збором є виручка - товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива, у тому числі за операціями, що не передбачають оплати у грошовій формі.

Отже, обсяги товару, які не були реалізовані в торговельній мережі та мережі громадського харчування і були повернуті постачальнику, не включаються до об’єкта оподаткування збором на розвиток ВСХ.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182205.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua