В Киеве будут всех фотографировать

10 июн, 02:03

Для того, щоб впровадити систему фотофіксації порушень Правил дорожнього руху в Україні, потрібно 1 мільярд гривень. Щоправда, ці кошти «відіб'ються» за 2 місяці.

Таку думку висловив Начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко. «Я - за фотофіксацію, і хочу, щоб система була впроваджена в найближчим часом. Для того, щоб фотофіксація почала працювати в Україні, нам потрібно перекрити 2 тис. напрямків. Мається на увазі не 2 тис. камер, а саме напрямків. За попередніми підрахунками, для впровадження системи потрібно близько 1 млрд грн. Ці кошти можна повернути до держбюджету за два місяці. Ми вирахували, що сума надходжень до державного бюджету складе орієнтовно до 20 млрд грн щорічно у вигляді штрафів», - вважає він.

Крім того, Сіренко впевнений, що штрафи за грубі порушення ПДР необхідно збільшувати. «Я - за фіксований розмір штрафів. Для чого нам виписувати комусь мінімальний штраф, комусь максимальний? Повинен бути фіксований розмір. Також я виступаю за значне збільшення розміру штрафів за грубі порушення правил, наприклад, водіння в нетверезому стані або проїзд на заборонний сигнал світлофора. Також я виступаю за збільшення терміну позбавлення водійського посвідчення. А за систематичні порушення потрібно залучати навіть до кримінальної відповідальності. Такі питання будуть виноситися на обговорення громадськості. Зараз ми займаємося цією справою і будемо вносити відповідні пропозиції», - підкреслив головний даішник України.

Источник


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182289.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua