Налог должен быть начислен правильно

10 июн, 11:41

Нещодавно в результаті проведених оперативних дій з посадовими особами ТОВ «В», що займається оптовою торгівлею побутовими електротоварами, електронною апаратурою побутового призначення, яка використовується для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення працівниками оперативного управління ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві виявлені численні факти умисного ухилення від сплати податків.

В результаті проведених регіональним підрозділом Міндоходів слідчо-оперативних дій встановлено, що підприємством ТОВ «В» доволі довго та грубо порушувались норми податкового законодавства в частині адміністрування податку на прибуток та податку на додану вартість.

Статтями 138 та 139 Податкового кодексу України, щодо порядку врахування витрат, занижено податкових зобов’язань з податку на прибуток на загальну суму майже 14 млн. грн.;

Разом з тим, порушено статті 198 та 200 Податкового Кодексу України, у частині  безпідставного віднесення до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджених первинними документами. Такі умисні дії посадових осіб ТОВ «В» призвели до заниження податкового зобов’язання з ПДВ в розмірі більше 15 млн. грн.

Таким чином, за результатами неправомірної діяльності підприємство завдало збитків державі у вигляді несплати податків на загальну суму більше 29 млн. грн.

Слідче управління фінансових розслідувань ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення за фактом умисного ухилення від сплати податків посадовими особами, що кваліфікуються ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182332.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua