«Львовская угольная компания» проведет две акции протеста

10 июн, 12:59

Нагадуємо,  що 11 червня  колектив та первинна профспілкова організація Незалежної профспілки гірників України ПАТ «Львівська вугільна компанія»  проведуть дві акції протесту у Києві. На підприємстві працює 907 осіб, з яких 520 — жінки. Близько ста з них вже має намір їхати до столиці на пікет.

З 11.00 до 13.00 відбуватиметься пікетування Кабінету Міністрів України  (вул. Грушевського, 12/2), а з 14.00 до 16.00 - Фонду державного майна України (вул. Кутузова,18/9).

Основні вимоги протестувальників:
1)  Повернення заборгованої заробленої плати за лютий, березень та квітень 2014 року;
2)  Стабільна робота фабрики.

ПАТ «Львівська вугільна компанія» нині перебуває у складному становищі. Окрім заборгованості із заробітної плати та обов’язкових відрахувань, на підприємстві нічим оплачувати й поточні виробничі витрати. Тому майже 150 працівників ПАТ нещодавно пікетували Львівську ОДА з вимогою виплатити заборговану за понад три  місяці заробітну плату. Протестувальники піднімали також питання перспектив роботи підприємства.

Як пояснила голова первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України  ПАТ «Львівська вугільна компанія» Ольга Шкоропад, колектив підприємства відмовився працювати через те, що їм постійно доводиться «вибивати» заборговану зарплату. Ось і зараз сума її з нарахуваннями становить понад 12 млн грн.

Підприємство опинилося у вкрай невигідній економічній ситуації через відсутність належних обсягів збуту вугілля, яке на ньому переробляється. Третя у Європі за потужністю збагачувальна фабрика розрахована на переробку 9600 тисяч тонн вугілля на рік. Цього було достатньо, щоб забезпечити збагачення вугілля, видобутого на усіх шахтах Львівсько-Волинського басейну. Товарний концентрат призначався для теплових електростанцій західного регіону і, частково, на коксохімічні заводи Придніпров’я.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182343.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua