Консультации экспертов международных финансовых учреждений и бизнеса должны стать традиционными

10 июн, 16:13

Будь-яке запозичення в міжнародних фінансових установах для України – це не самоціль, а можливість зміцнити конкурентоспроможність економіки, направити інвестиційні ресурси на модернізацію. Принциповим є, щоб кошти наших партнерів не спрямовувалися на поточні потреби, так зване «проїдання», а слугували технічному, технологічному переозброєнню виробництв, запровадженню новітніх технологій. Вітчизняний бізнес має обов’язково брати участь у програмі співпраці з МВФ, пропонуючи свій досвід і знання реальних проблем економіки. Таку думку голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах висловив під час зустрічі з заступником генерального консула МВФ, керівником місії Седа Огада.

Як відомо, експерти МВФ вивчають, як в Україні налагоджена боротьба з корупцією, реформування судової системи та покращення бізнес-клімату. На думку керівника місії Седа Огада, в цих напрямках багато чого зроблено, але необхідно додати зусиль з координації дій.

«Ми всі розуміємо, що приватний капітал ніколи не буде йти в державу, де немає надійного захисту прав власника, інвестора та рівноправної конкуренції. Для нас питання протидії корупції, верховенства права набагато важливіші, ніж ставка податків. Дуже необхідним є постійний моніторинг виконання програми і меморандуму. Одна справа, коли місія МВФ веде переговори з чиновниками, інша – з представниками бізнесу. Ми би дуже хотіли, щоб політика уряду була спрямована не лише на мету отримання чергового траншу, а мала стратегічні цілі – створення конкурентоспроможної української економіки», – наголосив Анатолій Кінах.

Він наголосив, що системні і постійні зустрічі представників бізнесу і представників місії можуть бути дуже корисними, оскільки економічна ситуація динамічно змінюється, потребує коректив і уточнень. У співпраці з міжнародними інвесторами потрібні комплексні інтегральні заходи. Програми співпраці з МВФ, Світовим банком, ЄБРР, програми уряду мають бути адаптовані з програмами уряду, і в цих справах потрібна чітка координація дій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182368.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua