Столичные фининспекторы обнаружили более 7 млн грн потерь

13 июн, 12:14

Під час ревізії Ритуальної служби підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» Київської міської державної адміністрації за період з 01.04.2011 по 01.04.2014 фахівці Держфінінспекції в м. Києві встановили порушень фінансової дисципліни, що призвели до втрат, на суму 7,3 млн грн.

Зокрема, під час інвентаризації 11 кладовищ фахівці встановили нестачу матеріальних цінностей майже на 4,2 млн грн, у т.ч. майже на 2,6 млн грн – по Лісовому, на 1,2  млн грн – по Міському, майже на 192 тис. грн – по Байковому, на понад 117 тис. грн – по Биківнянському і на 75 тис. грн – по Північному кладовищах.

Так, керівництво комбінату прийняло від суб’єкта господарювання товари ритуального призначення за договором комісії для продажу через власну торгівельну мережу і перерахувало сторонам договору майже
3,2 млн грн, хоча товари не реалізовувалися, а у повному обсязі були повернуті власникові.

Також підприємство зайво витратило понад 39 тис. грн на оплату вимушених прогулів незаконно звільнених працівників і втратило 38 тис. грн через те, що не вжило заходів для повернення наданих працівникам позик.

Окрім того, посадові особи комбінату зайво списували пальне, витрачали кошти підприємства на оплату послуг, спожитих сторонніми суб’єктами господарювання, проводили розрахунки за виконані проектні та ремонтні роботи за завищеною вартістю.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Матеріали ревізії передано до прокуратури м. Києва.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182610.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua