О регистрации предприятия как плательщика единого налога

16 июн, 15:34

Нещодавно в ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві відбувся брифінг за участі заступника начальника ДПІ Наталі Іванівни Роговенко з представником газети «Про приватних підприємців та єдиний податок» на тему: «Єдиний податок».

Розпочинаючи брифінг Наталя Роговенко нагадала, що з 1 січня 2014 року реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

Таким чином, замість свідоцтва платника єдиного податку фізична особа – підприємець, на свій запит, зможе безоплатно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку.

Заступник начальника ДПІ звернула увагу, що видані свідоцтва платника єдиного податку продовжують діяти та підтверджують перебування фізичної особи - підприємця на спрощеній системі оподаткування до отримання витягу із реєстру або внесення змін до реєстру.

«Раніше отримане свідоцтво платника єдиного податку є документом суворого обліку. Тому,  у разі отримання витягу з Реєстру платників єдиного податку та при відмові від спрощеної системи оподаткування підлягає обов’язковому поверненню контролюючому органу, який видавав таке свідоцтво», - роз’яснила Наталя Роговенко.

На завершення заступник начальника подякувала представнику ЗМІ за можливість оперативно інформувати громадськість про зміни і нововведення, що відбуваються в податковій системі. 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182773.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua