О важности заполнения платежных документов без ошибок

16 июн, 15:41

Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів затверджено Наказом Міністерства доходів і зборів України, від 22.10.2013 р. № 609.

Особливої уваги потребує заповнення поля "Призначення платежу" розрахункового документа , зокрема в полі № 3 друкується один з нижченаведених реквізитів:
а) код клієнта за ЄДРПОУ (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8);
б) реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України (далі - Міндоходів) і має відповідну відмітку у паспорті;
в) реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється Міндоходів (завжди має 9 цифр);
у разі здійснення платником податків - юридичною особою сплати за відокремлений підрозділ друкується код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який здійснюється така сплата;  в полі № 4 друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі. Кількість знаків, ураховуючи зазначені вище поля і розділові знаки, обмежена довжиною поля "Призначення платежу" електронного розрахункового документа системи електронних платежів Національного банку України.

Список кодів видів сплати (які вказуються в полі "Призначення платежу") розрахункового документа наведено в додатку до цього Порядку.

Важливо також при заповненні полів не допускати пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.

Сплата за кожним видом платежу та за кожним кодом виду сплати має оформлятися окремим документом на переказ.

 В цьому порядку кожен бажаючий має можливість також ознайомитись з прикладами заповнення платіжних документів на практиці.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182775.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua