Каков порядок учета авансовых взносов

18 июн, 12:57

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що згідно з абзацами п’ятим та шостим пункту 57.1 статті 57 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) на суму сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів відповідно до пункту 153.3 Кодексу (у тому числі за наслідками попередніх звітних (податкових) періодів) зменшується сума авансових внесків з податку на прибуток, визначених цим пунктом.

Якщо сума авансових внесків з податку на прибуток, сплачена при виплаті дивідендів відповідно до пункту 153.3 Кодексу, перевищує суму авансових внесків з податку на прибуток, визначених цим пунктом, сума перевищення зараховується у зменшення авансових внесків, визначених цим пунктом, у наступних звітних місяцях до повного її погашення.

Разом з тим, підпункт 153.3.4 пункту 153.3. статті 153 Кодексу передбачено, якщо сума авансового внеску, попередньо сплаченого протягом звітного періоду, перевищує суму податкових зобов’язань з податку на прибуток на такий звітний період,  сума такого перевищення переноситься у зменшення податкових зобов’язань наступного податкового періоду, а при отриманні від»ємного значення об’єкта оподаткування такого наступного періоду – у зменшення податкових зобов’язань майбутніх податкових періодів.

Зменшення нарахованої суми податку здійснюється шляхом заповнення додатка ЗП, сумарне значення якого переноситься до рядка 13 «Зменшення нарахованої суми податку» Податкової декларації з податку на прибуток підприємства.

Зазначена інформація міститься в листі Міністерства доходів і зборів від 10.06.2014 року № 10284/6/99-99-19-02-02-15 «Про розгляд листа».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/182908.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua